Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Dom
Hendrik Droststraat 54
8121 BJ OLST

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 9:00 - 18:00 uur
Wo: 9:00 - 18:00 uur
Do: 9:00 - 18:00 uur
Vr: 9:00 - 18:00 uur
Za: 9:00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Vanaf 5 augustus tot 2 september DINSDAG en WOENSDAG GESLOTEN

de Dom úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
De Dom
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

JURA SINGLE MALT WHISKY 18 Years Old

(0,0 / 5)
JURA SINGLE MALT WHISKY 18 Years Old
De pont die je van het eiland Islay naar Jura brengt vaart over de "Sound of Islay". Er loopt op het eiland Jura maar een weg en aan deze weg staat ook de distilleerderij Isle of Jura. Op het eiland wonen nog geen 200 mensen en meer dan 5000 herten. Isle of Jura komt uit het Noors en betekent dan ook "eiland van de herten". De distilleerderij is opgericht in 1810 en door achterstallig onderhoud, de daken werden zelfs van de gebouwen gesloopt, werd de distilleerderij in 1969 weer opgebouwd en in 1963 startte de productie weer.
Er werd een minder turfhoudende maltwhisky gemaakt dan vroeger en door het succes hiervan werden zelfs de stills in 1978 verdubbeld en werd in 1985 de distilleerderij gemoderniseerd. In het stillhouse van de distilleerderij Isle of Jura staan twee wash stills en twee spirit stills. Deze nogal tamelijk grote stills worden met stoom verhit. De zes washbacks zijn van roestvrij staal en voor de rijping gebruikt men refill vaten. Het koelwater komt uit een meer ten westen van de distilleerderij met de naam "Loch a'Bhaile-Mhargaidh" en dit was vroeger een drink- en rustplaats voor het vee. Het water haalt men via een pijpleiding naar de distilleerderij en is tamelijk turfhoudend. De lichte turfsmaak van de malt van Isle of Jura is dan ook afkomstig van het water dat men gebruikt, aangezien de mout niet met turf wordt gedroogd.

De Isle of Jura 18 years old is een 18 jaar oude Jura single malt en onderdeel van de nieuwe core range die halverwege 2018 geintroduceerd is. Deze 18 jaar oude Islands single malt heeft gerijpt in ex-bourbon vaten gevolgd door een finish in Premier Grand Cru Classe Bordeaux vaten die deze Jura een rijke fruitigheid geven. Hij is gebotteld op 44%.
€ 98,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
44% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Geur
Kaneel, gedroogde bessen, wine gums en hickory
Smaak
Gebrande kersen, Turks fruit, melk koffie en bramen jam
Afdronk
Chocolate chip cookies, een vleugje hooi en sinaasappel olie
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review