Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Dom
Hendrik Droststraat 54
8121 BJ OLST

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 9:00 - 18:00 uur
Wo: 9:00 - 18:00 uur
Do: 9:00 - 18:00 uur
Vr: 9:00 - 18:00 uur
Za: 9:00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Vanaf 5 augustus tot 2 september DINSDAG en WOENSDAG GESLOTEN

de Dom úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Licor Beirao

(0,0 / 5)
Licor Beirao
Licor Beirão is een Portugese likeur met een alcoholpercentage van 22%. Het recept van de Licor Beirão is een geheim, maar de producent J. Carranca Redondo, Lda laat wel weten dat het twee maal wordt gedestilleerd van zaden en planten van over de hele wereld waaronder Maleisië, Thailand en Brazilië. Het wordt uitsluitend in Portugal gemaakt.
Oorspronkelijk werd Licor Beirão geproduceerd als een geneesmiddel. Het verhaal gaat dat aan het eind van de 19e eeuw een port verkoper Lousã (district Coimbra) passeerde en verliefd werd op de dochter van een apotheker. Uiteindelijk trouwen ze en namen ze de apotheek over. In deze apotheek verkochten ze, afgezien van de gebruikelijke geneesmiddelen, “natuurlijke likeuren” die werden gemaakt met geheime oude formules. Ze beweerden dat het hét tegengif was tegen maagpijn. Enkele tientallen jaren later, toen alcoholische dranken niet meer gekwalificeerd werden als geneesmiddel, bleef de drank in productie in een kleine fabriek.

De amberkleurige drank deed in 1929 mee aan een wedstrijd waar het een gouden medaille won. Hier kreeg het ook de naam Beirão, wat ‘uit Beira’ betekent, naar de regio waar de wedstrijd werd gehouden. In de jaren ’40 kocht José Carranca Redondo de fabriek, die te koop stond door problemen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, en hij toverde het drankje om in een nationaal succesverhaal (op dit moment produceerde de fabriek ongeveer 4 miljoen flessen per jaar).
€ 17,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Portugal
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
22% vol
Soort likeur
Kruidenlikeur
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review